Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 11 september 2009

Rabo-trofee en prijs voor Borsels comité Open Monumentendag

DorpsomroeperHet Borselse comité Open Monumentendag krijgt een trofee en een prijs van tweeduizend euro van (hoofdsponsor) Rabo Vastgoedgroep, die in elke provincie een winnaar heeft uitgekozen. Dat is Borsele geworden, onder meer vanwege het Nederlands Kampioenschap stads- en dorpsomroepers.

Ook wogen mee dat er aandacht is voor het Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland, er een fotowedstrijd wordt georganiseerd, bezoekers een ritje kunnen maken met de stoomtrein en er tal van culturele activiteiten zijn.

Tijdens Open Monumentendag, in het weekend van 12 en 13 september, kunnen in circa 350 gemeenten in Nederland tussen de 3000 en 4000 monumenten bezocht worden. Met het thema 'Op de kaart', kunnen bezoekers dit jaar van alles te weten komen over kaarten en plattegronden. Comités, die lokaal de Open Monumentendag organiseren, geven met allerlei topografische kaarten, oude stadsplattegronden of andere (stedenbouwkundige) kaarten, de context voor de monumenten die worden opengesteld. Dat betekent een breed aanbod van monumenten en activiteiten.

Zie voor opengestelde monumenten en alle programma's: www.openmonumentendag.nl

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.