Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 september 2009

Oostgaarde kent geen tegenstanders

R & B wonenDe wonderen zijn de wereld niet uit, ook niet in Borsele.
Gewoonlijk komen er altijd wel één of meer bezwaren tegen een nieuwe weg of wijk, maar de flinke nieuwbouwwijk Oostgaarde die aan de oostkant van 's-Gravenpolder moet verrijzen, is kennelijk tot ieders genoegen. De gemeente heeft geen enkel bezwaarschrift ontvangen.

Oostgaarde ligt direct naast wijk Weltevreden 2 en herbergt - over een jaar of tien - in totaal 95 woningen. Wethouder Marga Vermue denkt dat eind dit jaar de palen voor de eerste huizen de grond in kunnen. Hoe snel de kavelverkoop verloopt, hangt af van de woningmarkt.

De vier geplande starterswoningen zijn inmiddels geschrapt. Als alternatief bekijken woningcorporatie R & B Wonen en makelaardij Minnaard of ze goedkope woningen in Oostgaarde kunnen neerzetten. Verder bevat het plan veel twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. De duurste kavels kosten 225 euro per vierkante meter.

Bedoeling is dat Oostgaarde zoveel mogelijk op zonne-energie draait. De gemeente heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om bewoners te verleiden tot de aanschaf van photo-voltaïsche zonnepanelen. De subsidie bedraagt vier euro per Wattpiek, met een maximum van 2800 euro.

Het hart van de nieuwe wijk, die een centrale ontsluitingslaan van zuid naar noord krijgt, wordt een soort tuindorp geschapen. Aan de buitenrand onderaan de dijk is plaats voor vrijstaande bungalows. De rest van de buitenrand bergt huizen in jarendertig-stijl.

De lijst met geïnteresseerden telt inmiddels tweehonderd namen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.