Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 7 juli 2009

Kwadendamme krijgt nieuwe supermarkt

R & B wonenAan de A. de Koningstraat in hartje Kwadendamme komt een nieuwe supermarkt, direct naast de bestaande winkel. Woningstichting R&B Wonen in Heinkenszand laat de supermarkt bouwen. Het werk is deze week gegund aan aannemingsbedrijf J. van de Linde uit Kloetinge.

De bouw begint volgens planning in november. Supermarkteigenaar Kees Verbeek hoopt binnen een jaar in het nieuwe pand te kunnen. Hij heeft er zin in. " De winkel wordt ruimer en alles wordt gelijkvloers." De bevoorrading van de winkel wordt ook eenvoudiger. Vrachtauto's versperren nu wel eens de A. de Koningstraat. Dat is straks verleden tijd.

Kees Verbeek kan de winkel tegen een niet-commerciële prijs van R&B Wonen huren. De woningstichting wil zo een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het dorp, aldus directeur Peter Bevers. Kees Verbeek (59) is blij met het gebaar van R&B Wonen. "Het zou anders niet lukken." Kees Verbeek volgde in 1975 zijn vader op. Inmiddels zit Kees' zoon Tom ook in de winkel. Hij wil de zaak te zijner tijd overnemen. Op de plek van de oude winkel komen parkeerplaatsen en in de huidige woning van Kees Verbeek drie huurappartementen voor jongeren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.