Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 17 juni 2009

Projecten in Borsele mogelijk vertraagd door bezuinigingen

Projecten vertragen mogelijk door bezuinigingenBorsele komt er vanwege bezuinigingen niet onderuit de uitvoering van grote projecten te vertragen of te faseren, aldus wethouder Mart de Bruijne (VVD, financiën). Hij wil nog geen projecten noemen.

De gemeenteraad mag daar in het najaar bij de behandeling van de begroting 2010 eerst zijn zegje over doen.

De Bruijne presenteerde gisterochtend de financiële meerjarenplanning van Borsele, vervat in de kadernota 2010-2013. In dat stuk kon nog geen rekening worden gehouden met de bezuiniging die Den Haag heeft opgenomen in de zogenaamde mei-circulaire. "We dreigen volgend jaar een paar ton minder aan rijksuitkering te krijgen dan begroot", weet De Bruijne inmiddels, "en dat kan in 2013 opgelopen zijn tot 800.000 euro à 1,5 miljoen euro." Wordt het laatste bewaarheid, dan gaat het voor Borsele om serieuze bedragen. Borsele heeft dit jaar een begroting van 46 miljoen euro.

Het gemeentebestuur van Borsele is ambitieus; met masterplannen, met scholenbouw, met het Nationaal Landschap Zak van Zuid-Beveland en met dorpsvernieuwing. Aan het laatste zal niet worden getornd. Voor dorpsvernieuwing in Oudelande, Baarland en Ellewoutsdijk komt een fonds van één miljoen euro. De grootste investeringen in scholen zijn achter de rug en aan het Nationaal Landschap zullen ook andere overheden een bijdrage leveren.

Projecten die mogelijk vertraging oplopen, zijn het masterplan Ovezande (grootscheepse vernieuwing dorpshart) en de renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis in Heinkenszand. De Bruijne: "Dat is eerst aan de gemeenteraad."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.