Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 11 juni 2009

Fietspad Nisse blijft nog even uit

Werk bij het aanleggen van het eerste deel van het fietspadOp z'n vroegst in de loop van volgend jaar kan het fietspad langs de Drieweg bij Nisse worden voltooid.
De provincie heeft nog geen centimeter grond aangekocht en de verwachting is dat niet alle eigenaren bereid zijn om vrijwillig met grondverkoop in te stemmen.

Een Borsels raadslid sprak gisteravond na afloop van een informatiebijeenkomst in Nisse de vrees uit dat 'het nog wel eens jaren kan duren voordat het fietspad kan worden aangelegd'.

Provincieambtenaar Piet Beulens, die de plannen voor het fietspad en aanpassingen aan de Drieweg toelichtte, was optimistischer. "We hebben al wel met grondeigenaren gesprekken gevoerd", meldde hij, "en we willen nu echt tot aankoop overgaan." Als mensen na overleg niets willen verkopen, kan de provincie tot onteigening besluiten. Volgens Beulens zal een onteigeningsprocedure ongeveer een jaar in beslag nemen.

Langs de Drieweg is vijf, zes jaar geleden al een fietspad aangelegd van Heinkenszand tot Nisse. Het gaat nu om het stuk Drieweg van Nisse richting 's-Gravenpolder. De provincie wil dit werk aangrijpen om ook de Drieweg aan te passen. De belangrijkste oversteekplaats in de Drieweg bij Nisse, bij de Gerbenesseweg richting 's-Heer Abtskerke, wordt verbreed, zodat fietsers op een middenstuk kunnen wachten, zoals bij Clara's Pad vlakbij Heinkenszand. Er komen ook fietspaden. Bij de Zuidweg bij Nisse is in de Drieweg een licht verhoogd plateau voorzien.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.