Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 6 juni 2009

Studenten helpen in Borsele

ROC ZeelandStudenten van het Regionaal Opleidingencentrum Zeeland (ROC) zullen in Borselse dorpen helpen met allerlei activiteiten.
Gedacht wordt onder meer aan een boodschappendienst voor dorpsbewoners die niet meer zelf naar een winkel kunnen, en aan de administratieve ondersteuning van verenigingen.

De gemeente Borsele is door het ROC benaderd voor het project. Wethouder Marga Vermue (CDA, welzijn) is enthousiast over het initiatief. Het mes snijdt volgens haar aan twee kanten. "ROC-studenten kunnen werkervaring opdoen en hun activiteiten kunnen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in onze dorpen."

Het project begint 1 januari 2010. De komende maanden worden gebruikt om alles goed voor te bereiden. Zo moet nog worden bepaald in welke dorpen de studenten actief worden.

De keuze zal worden gemaakt in samenspraak met onder meer de dorpsraden, aldus Vermue. Ook staat nog niet vast wat de eerste-, tweede- en derdejaars van het ROC Zeeland precies zullen doen. Veel zal afhangen van hun mogelijkheden en van wensen die in de dorpen leven.

Het werkervaringsproject krijgt een looptijd van in elk geval tweeënhalf jaar. Vermue: "Zoiets moet groeien. Je moet het daarom meerdere jaren doen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.