Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 13 mei 2009

R&B stapt in scholen en dorpshuizen

R & B wonenWoningcorporatie R&B Wonen, actief in Borsele en Reimerswaal, bekijkt mogelijkheden om te investeren in maatschappelijk vastgoed.
Dat zegt directeur Peter Bevers.

Geld steken in bijvoorbeeld scholen en dorpshuizen is onbekend terrein voor de woningcorporatie, die momenteel werkt aan een nieuw ondernemingsplan. Daarvoor worden gesprekken gevoerd met allerlei betrokkenen. Ook wordt ingespeeld op thema's als dorpsvernieuwing, dat volgens Bevers steeds belangrijker wordt. "We hebben de keus nog niet gemaakt", benadrukt hij. "Als we het doen, moet het verantwoord zijn en passen binnen de doelstellingen. Wat je in vastgoed investeert, kun je niet meer in huurwoningen steken. Bovendien zullen we ook gewoon een lening moeten aangaan."

Aan de andere kant zijn er ook veel voordelen. "Als wij bijvoorbeeld een dorpshuis bouwen en dat verhuren aan een gemeente, hoeft die niet zelf te investeren en hebben wij een kostendrager en een vaste huurder. Door zo'n samenwerking kun je een stap verder komen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.