Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 9 mei 2009

Meer samenwerking sportclubs in Borsele

Sportclubs in Borsele moeten meer samenwerken, volgens de Borselse gemeenteraad, omdat dit zowel de gemeente als sportverenigingen kosten bespaart.
Eén van de sportparken in Borsele waar dit 'winst' kan opleveren, is, aldus PvdA-raadslid Hubert Uitterhoeve, het sportpark in Heinkenszand.

Uitterhoeve pikt er niet voor niets Heinkenszand uit. Voetbalvereniging sv Heinkenszand gaat er de eigen voorzieningen uitbreiden, onder meer met twee kleedlokalen. Voetbalclub Luctor'88 die op hetzelfde sportpark speelt als sv Heinkenszand wil hetzelfde doen, omdat het ledental de laatste jaren sterk is gegroeid. Bij Luctor'88 is vooral het aantal meisjes sterk toegenomen.

Voorzitter Martijn Priem van Luctor'88 en bestuurslid Ronnie Geschiere van sv Heinkenszand hebben begrip voor de oproep van de Borsele raad. "Maar", tekent Priem aan, "we hebben allebei behoefte aan meer kleedruimte, vooral op zaterdag. En we willen aparte lokalen voor onze meisjesteams." Voorzover mogelijk werken de voetbalclubs ook al samen, benadrukt Geschiere. "We zijn samen opgetrokken om een nieuw veld te krijgen. Dat is geslaagd. We gebruiken bij toernooien elkaars kleedruimte. In augustus houden we zelfs samen een toernooi."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.