Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 27 april 2009

Fiets-voetpad op plaats oude Sloelijn

Fiets-voetpad op plek SloelijnDe provincie is bereid de oude Sloelijn over te nemen en op het tracé van Eindewege langs Heinkenszand tot 's-Heerenhoek een fiets-voetpad aan te leggen.
Met de investering is, aldus gedeputeerde Toine Poppelaars, anderhalf miljoen euro gemoeid. Volgens hem betekent de aanleg van het fiets-voetpad een verbetering van de bereikbaarheid van de dorpen die langs het tracé liggen en plaatsen in de wijde omgeving. Hij ziet de investering daarom ook als een tegemoetkoming aan twaalf organisaties, waaronder de Fietsersbond op de Bevelanden en vier Borselse dorpsraden, die voor de bereikbaarheid (en veiligheid) een extra fietsoversteek over de te verdubbelen Sloeweg willen in de buurt van 's-Heerenhoek/Nieuwdorp. Adri van Oosten, bestuurslid van de Fietsersbond en woordvoerder van de twaalf organisaties, laat weten dat zij blij zijn met het nieuwe fiets-voetpad, maar dat de organisaties ook blijven streven naar een extra fietsoversteek in de Sloeweg.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.