Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 10 april 2009

Aanpak sportpark Heinkenszand

Aanpak sportpark HeinkenszandHet de laatste jaren behoorlijk gegroeide Heinkenszand krijgt het sportpark dat het verdient.
De gemeente Borsele laat een nieuw trainingsveld aanleggen en voetbalvereniging SV Heinkenszand doet ook een duit in het zakje: de kleedlokalen en de kantine worden aangepakt.

Het grondwerk voor het trainingsveld is momenteel in volle gang. Het duurt nog wel eventjes, voordat het veld gebruikt kan worden. De speciale, met vezels versterkte grasmat is hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2010 voor het eerst bespeelbaar.

SV Heinkenszand - met Luctor '88 de gebruiker van de voetbalvelden in Heinkenszand - gaat aan de slag met de eigen accommodatie. De club houdt er eind april nog een ledenvergadering over. En de Borselse gemeenteraad beslist begin mei over een financiële garantiestelling voor de investering.

Ronnie Geschiere, bestuurslid van SV Heinkenszand, rekent er op dat de werkzaamheden in juni kunnen beginnen. De vier bestaande kleedlokalen die uit het begin van de jaren zeventig stammen, krijgen een grondige opknapbeurt. Er komen ook twee nieuwe kleedlokalen bij. En de kantine wordt verbouwd en opnieuw ingericht. De kantine wordt niet groter, maar wel handiger ingericht, aldus Geschiere. Zo komt er een aparte bestuurskamer. De keuken wordt groter om gemakkelijker te kunnen werken. Begin 2010 moet alles klaar zijn. Geschiere: "Dan zitten we er weer goed bij."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.