Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 3 april 2009

Fietspad Nisse mag er komen

Werkzaamheden bij aanleg van het huidige stuk fietspadDe provincie mag beginnen met de aanleg van het geplande fietspad langs de Drieweg van Nisse in de richting van 's-Gravenpolder.
De Raad van State heeft gisteren twee bezwaren van agrariërs afgewezen die grond moeten inleveren.

De Raad van State is het eens met de boeren dat ze nadelen zullen ondervinden, maar vindt het maatschappelijke belang en de verkeersveiligheid belangrijker. Het Haagse rechtscollege wijst er verder op dat de twee van de provincie een vergoeding krijgen voor het verlies van de grond.

Meer succes boekten de eigenaren van kwekerij Het Groene Weegje bij Kwadendamme die bij de Raad van State protesteerden tegen het bestemmingsplan Borsels Buiten. Borsele wil 'verstening' en 'verrommeling' tegengaan in het buitengebied en had daarom in Borsels Buiten voor de kwekerij geen bouwblok opgenomen. Dit tot ergernis van de eigenaren die al jaren tegen Borsele procederen, nadat zij zonder toestemming gebouwd hadden.

Volgens de Raad van State is er in het geval van de kwekerij echter geen sprake van een nieuw bedrijf. Het Groene Weegje is al lange tijd actief. Borsele had daarom in het bestemmingsplan een bouwblok moeten opnemen, aldus het Haagse rechtscollege. Wethouder Marga Vermue spreekt van een bijzondere uitspraak waarmee nieuw recht is geschreven. Volgens haar is de kous hiermee nog niet af. "In deze kwestie lopen allerlei gerechtelijke procedures."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.