Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 maart 2009

Oudelande blijft zonder verkeersborden

Oudelande: bordenvrijDe proef met verkeersbordenvrij maken van de dorpskern Oudelande is geslaagd.
De gemeente Borsele heeft daarom besloten Oudelande verder door het leven te laten gaan zonder verkeersborden.

Uit de evaluatie van de proef is één aandachtspunt naar voren gekomen, het parkeren op de vrij smalle Doelstraat, één van de toegangswegen tot het dorpshart. De gemeente Borsele heeft toegezegd de mogelijkheden voor meer parkeerruimte te onderzoeken.

Borsele gaat nu bekijken of andere dorpen ook verkeersbordenvrij gemaakt kunnen worden. Eerder is sprake geweest van Ellewoutsdijk.

Volgens de gemeente Borsele en de dorpsraad Oudelande, die het initiatief nam voor de proef, is een dorp zonder verkeersborden fraaier dan een dorp met verkeersborden. Oudelande is ook zo klein en er komt zo weinig doorgaand verkeer door het dorp dat het dorp wel zonder verkeersborden kan. In grotere kernen van Borsele, zoals Heinkenszand en 's-Gravenpolder, ligt dat anders.

In Oudelande zijn de verkeersborden in april 2007 weggehaald. Het initiatief is afgekeken van het Friese dorp Makkinga in de gemeente Ooststellingwerf.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.