Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 14 februari 2009

R&B koopt oud pand EmTé Heinkenszand

Met een rotte appel in hartje Heinkenszand, het terrein met de voormalige winkel van EmTé, kan eindelijk iets gebeuren. Woningstichting R&B Wonen heeft het complex op de hoek van de Eendvogelstraat en de Dorpsstraat begin dit jaar aangekocht van de Sligro Groep, het concern achter EmTé.

Sinds juni 2005 staat het pand van EmTé al leeg. De supermarkt trok in de oude vestiging van woninginterieurbedrijf De Jonge Hoek Van Dijke aan de Stenevate in Heinkenszand. R&B Wonen wilde het terrein direct al overnemen, maar Sligro ging in zee met projectontwikkelaar Novaform uit het Brabantse Best.

Novaform heeft er nooit blijk van gegeven iets met het gebied te willen, tot ergernis van de gemeente Borsele. Die juicht het dan ook toe dat Sligro het terrein uiteindelijk toch aan het 'eigen' R&B Wonen heeft verkocht.

R&B Wonen wil de EmTé-locatie herontwikkelen en dat niet alleen. "Wij willen er ook panden aan de Dorpsstraat bij betrekken", meldt directeur Peter Bevers. Enkele van die panden zijn al door R&B verworven, waaronder de winkel van Bakker Boer.

Een duidelijk plan heeft R&B nog niet. Zorginstelling SVRZ heeft in elk geval interesse en wil er, vertelt directeur Rien Heijboer, wooneenheden bouwen met vierentwintig verpleeghuisplaatsen voor mensen met lichamelijke gebreken, in combinatie met zorgwoningen. SVRZ heeft in Heinkenszand al wooneenheden voor vierentwintig dementerende ouderen in de nieuwe wijk Over de Dijk.

R&B heeft zelf eerder aangegeven iets voor jongeren te willen doen aan de Dorpsstraat, bij de Rabobank. Dat laat lang op zich wachten, bekritiseerde de Borselse raad deze week. Ook dit project hangt samen met EmTé, aldus R&B-directeur Bevers.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.