Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 februari 2009

Afsluiting succesvol project Energie Sociaal

Het in 2007 begonnen Borsels energiebesparingsproject voor mensen met een laag inkomen, Energie Sociaal, heeft op twee fronten succes gehad. De uitstoot van CO2 is beperkt en werkzoekenden zijn ermee aan betaald werk geholpen.

Succesvol project Energie SociaalVierhonderd huishoudens hebben in Borsele meegedaan aan Energie Sociaal. Ze kregen energietips en als lokkertje energiebesparende artikelen, zoals tochtstrips en spaarlampen. De actie scheelt 237 ton aan CO2-uitstoot, is berekend, omdat minder energie hoeft te worden opgewekt. Het bespaart deelnemers ook geld, ongeveer 250 euro per jaar.

Borsele schakelde voor de begeleiding van het project elf werkzoekenden in. Zij gingen aan de slag als energieconsulenten en bezochten op aanvraag de mensen thuis. Zes van de consulenten hebben inmiddels betaald werk gevonden, dus meer dan de helft. Dat is een hoge score voor een dergelijk project. Drie consulenten doen elders werkervaring op. Twee zijn verhuisd naar buiten Borsele.

Ongeveer 3500 Borselse huishoudens kwamen voor het project in aanmerking. Andere Zeeuwse gemeenten hebben er belangstelling voor. Energie Sociaal wordt in Borsele deze week afgesloten. Ook de Zeeuwse Milieufederatie was erbij betrokken, evenals Delta en het Zeeuwse Platform Duurzame Ontwikkeling.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.