Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 6 februari 2009

Borsele in zee met Zeeland Cruise Port

Borsele neemt deel in Zeeland Cruise Port. De gemeenteraad heeft daar donderdagavond mee ingestemd. De deelname kost Borsele 10.000 euro.

De Amadea komt in mei 2009 als eerste cruiseschip naar ZeelandBorsele gaat de toeristen die met cruiseschepen naar Midden-Zeeland komen, een dagarrangement aanbieden. Wethouder Mart de Bruijne (VVD, toerisme) gaat voor de invulling van het dagarrangement binnenkort in gesprek met lokale ondernemers en de VVV.

De verwachting is dat dit jaar 65 riviercruiseschepen Midden-Zeeland aandoen. Ook komt er tenminste één zeecruiseschip naar Vlissingen-Oost. In de volgende jaren wordt een forse groei van dat aantal verwacht.

De toeristen aan boord van de cruiseschepen kunnen een keuze maken uit dagtrips. De attracties die Borsele in elk geval wil aanbieden, zijn de vlindertuin bij Kwadendamme en het spoorwegmuseum in Hoedekenskerke. Eerder besloten al onder meer de gemeenten Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en de provincie Zeeland deel te nemen in Zeeland Cruise Port.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.