Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 5 februari 2009

Actie voor fietsbrug over verbrede Sloeweg

Over of onder de te verbreden Sloeweg bij 's-Heerenhoek moet een nieuwe veilige fietsoversteek komen. De Bevelandse afdeling van de Fietsersbond is een laatste actie begonnen om dat voor elkaar te krijgen.

De huidige fietsbrug over de SloewegVier Borselse dorpsraden, de fietsvierdaagse in Goes, de Borselse fracties van PvdA, Lokale Partij Borsele en VVD en landbouworganisatie ZLTO steunen de campagne. Tot nu toe kregen de voorstanders van een fietstunnel onder de te verbreden Sloeweg geen poot aan de grond bij de provincie, die dit project uitvoert.

Gedeputeerde Staten vinden de tunnel te duur en onnodig. De Fietsersbond doet nu een beroep op Provinciale Staten die 13 februari praten over de Sloeweg. De bij 's-Heerenhoek geplande rotonde in de Sloeweg is voor fietsers onveilig, stelt de Fietsersbond. Een extra oversteek is daarom nodig en met een goede verbinding zullen meer mensen de fiets pakken. De Fietsersbond wijst ook op een foutje van de provincie. Op basis van eisen van de provincie zelf concludeert de bond dat fietsers zonder extra oversteek wel degelijk te ver moeten omrijden. Als een tunnel niet kan, is volgens de Fietsersbond een niet al te steile fietsbrug een prima alternatief.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.