Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 5 februari 2009

Aandacht voor klachten verkeer door Hoofdstraat in Ovezande

Bewoners van de Hoofdstraat in Ovezande klagen al jaren over verkeer in hun straat. De gemeente Borsele besteedt daar nu aandacht aan in het kader van het masterplan Ovezande, het groots opgezette vernieuwingsproject voor het dorp.

Het wapen van OvezandeMet deze belofte komen burgemeester en wethouders tegemoet aan enkele van de bezwaren tegen de nieuwe wijk Plataanweg Noordwest. Deze wijk - gepland tussen de Plataanweg, Hoofdstraat en Groenedijk - krijgt een ontsluiting via de Hoofdstraat op de plek van garage Rijk. Vier bewoners van de Hoofdstraat hebben dit voorstel aangegrepen om te klagen over het verkeer door de Hoofdstraat. Het Borselse college van B en W neemt de opmerkingen serieus, maar ziet nog geen reden om - zoals wordt gesteld - de 'vermeende' verkeersoverlast direct aan te pakken. De nieuwe afslag in de Hoofdstraat naar de wijk Plataanweg Noordwest wordt wel alvast verkeersveiliger gemaakt.

Eén van de bewoners die reageerden, wil overigens helemaal niets van de nieuwbouw weten. Er komen volgens hem te veel huizen (45). B en W zijn dat niet met hem eens en stellen dat met het plan juist wordt ingespeeld op de natuurlijke groei van Ovezande. De wijk komt er ook niet van de ene op de andere dag. Er wordt gerekend op een bouwtijd van zeker tien jaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.