Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 3 februari 2009

College Borsele wil 7,5 miljoen uittrekken voor gemeentehuis

Voor uitbreiding en renovatie van het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand mikt het college van B en W van Borsele op een investering van 7,5 miljoen euro. Dit blijkt uit een voorstel dat onlangs aan de Borselse gemeenteraad is gestuurd.
Het bedrag is vastgesteld op basis van het prijspeil december 2006, terwijl verwacht wordt dat de werkzaamheden 'pas' in 2011 kunnen beginnen.

Het gemeentehuis enkele jaren geledenGenoeg geld is er nog niet. In de financiële meerjarenplanning 2008-2011 is structureel 450.000 euro opzij gezet voor de investering. Volgens B en W is nog zo'n drie miljoen euro aan eenmalige middelen nodig uit onderhoudsfondsen en de algemene reserve.

De PvdA Borsele zet vraagtekens bij het project. PvdA-raadslid John Huige zegt 'in te zien' dat er iets aan het gemeentehuis moet gebeuren. De klimaatbeheersing in het pand uit 1983 is slecht en het gebouw is te klein. Ambtenaren moeten op de gang besprekingen voeren met gasten. "Maar", stelt Huige, "de uitbreiding aan de achterkant van het gemeentehuis is te groot. De vraag is of dit wel zo moet." In het raadsvoorstel dat donderdag 5 februari wordt besproken, stelt het college zelf dat 'in dit plan meer vierkante meters worden gerealiseerd dan direct nodig, maar dan is noodhuisvesting tijdens de bouw niet nodig'.

Of en hoe het Borselse gemeentehuis wordt vernieuwd, wordt volgende week donderdag nog niet beslist. De raad wordt gevraagd 150.000 euro beschikbaar te stellen om architectenbureaus uit te nodigen hun visie op het project te geven. Het definitieve ontwerp moet er eind volgend jaar zijn. Het werk moet begin 2011 starten en duurt twaalf tot veertien maanden.

Zie ook PZC-artikel: Eerste stap naar betere huisvesting

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.