Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 3 februari 2009

Nieuw uiterlijk voor scholen Heinkenszand

De openbare basisschool De Reiger en de protestants-christelijke basisschool De Wegwijzer in Heinkenszand wachten aan de buitenkant een gedaantewisseling.
De gevels van beide gebouwen worden vernieuwd met onder meer een kleurrijke beschermlaag.

De ReigerschoolDe omgeving van de twee scholen vlakbij congres- en sportcentrum De Stenge is al een tijdje geleden opgeknapt. Ook het gebouw van de derde basisschool in Heinkenszand, de rooms-katholieke Jan van Schengenschool, is tijdens een forse uitbreiding gemoderniseerd. De panden van de beide andere scholen vallen daardoor zo langzamerhand uit de toon, vindt het Borsels college van B en W. Het dagelijks bestuur wil voor de nieuwe gevelaankleding honderdduizend euro uittrekken. De gemeenteraad van Borsele beslist donderdag 5 februari over de investering.

In het kader van het masterplan Heinkenszand - het plan voor de vernieuwing van het dorpshart - willen B en W ook een nieuwe verbinding maken voor fietsers en voetgangers tussen de basisscholen en de nieuwe wijk Over de Dijk. Een huis aan de Meslaan is daarvoor al gesloopt. B en W stellen verder voor een kunstwerk op het Stengeplein te realiseren met als thema 'Spelen met water'. Kosten: circa dertigduizend euro.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.