Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 18 december 2008

Raad van State schiet bedrijventerrein Sloepoort af

Het bedrijventerrein Sloepoort dat tussen 's-Heerenhoek en Nieuwdorp is gepland, kan voorlopig niet doorgaan.

Beoogd bedrijventerrein SloepoortDe Raad van State heeft vanochtend in een uitspraak de bezwaren van de dorpsraad 's-Heerenhoek en van de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland overgenomen.

Volgens de Haagse bestuursrechter is onvoldoende aangetoond dat er behoefte bestaat aan het bedrijventerrein van dertig hectare en zijn de regels voor geluidhinder niet goed toegepast. De dorpsraad 's-Heerenhoek en de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland maakten met name bezwaar tegen de aanleg van Sloepoort, omdat het industrie- en havengebied Vlissingen-Oost daarmee een grens overgaat. Vlissingen-Oost is nu nog volledig omsloten door een rondweg, de Bernhardweg-West. Sloepoort is gepland over de Bernhardweg-West bij 's-Heerenhoek, op een stuk grond dat zich bevindt vlakbij de kruising van de Bernhardweg-West richting Westerscheldetunnel en de Sloeweg.

Zie ok PZC-artikel: Borselse bedrijven mijden Sloepoort

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.