Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 26 november 2008

Aarden wal om nieuw veld in Heinkenszand

Om het nieuwe trainingsveld voor de Heinkenszandse voetbalverenigingen Luctor '88 en sv Heinkenszand komt een aarden wal met beplanting. De gemeente Borsele wil met deze maatregel tegemoetkomen aan omwonenden die het sportpark door de aanleg van het trainingsveld in hun richting zien opschuiven.

In een gisteren vrijgegeven, lijvig rapport geeft Borsele een ruimtelijke onderbouwing voor de uitbreiding van het voetbalcomplex. Dit is nodig, omdat de bestemming van het terrein eerst moet worden gewijzigd. Het is nu agrarische grond, de voormalige Wei van Bal in de volksmond. Op een deel van de wei komt het trainingsveld.

De Borselse gemeenteraad drong bij de aanvaarding van het plan in oktober aan op 'een goede inpassing van het veld'. De aarden wal - al met al negen meter breed - is daartoe ingetekend. Op het terrein komen zes lichtmasten, vier op de hoeken en twee op de middellijn. Die worden 15,5 meter hoog. In de onderbouwing wordt niets gezegd over afscherming van licht. Tot en met 5 januari kan op de wijziging van de bestemming worden gereageerd. Het veld moet begin seizoen 2010-2011 klaar zijn.

Zie ook PZC-artikel: Nieuw voetbalveld voor Heinkenszand

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.