Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 november 2008

Baarland mag best een strandje aan de Westerschelde houden.

Niet één politieke partij in Borsele is daartegen. Wel moet er eerst een stevige oplossing worden gevonden tegen het wegspoelen van het strandje. "Anders blijven we water naar de zee dragen", stelt raadslid Kees Weststrate (SGP/ChristenUnie).

Camping ScheldeoordHubert Uitterhoeve (PvdA) en Berry Kooiker (Lokale Partij Borsele) reageren ook zo op de deze week begonnen actie van de dorpsraad Baarland voor behoud van het strandje. Het geld dat (vaker dan gedacht) nodig is voor het ophogen van het strandje, is niet weggegooid, vindt de dorpsraad. Het strandje is sinds de aanleg in 2006 een belangrijke ontmoetingsplaats geworden voor bezoekers van camping Scheldeoord én voor bewoners van Borsele.

Arjan van Erk (dorpsraad Hoedekenskerke) en Gerry Schrauwen (dorpsraad Kwadendamme) steunen Baarland van harte. Frank Jansens (dorpsraad Oudelande) kan zich indenken dat Borsele nu eerst gaat bekijken hoe het strandje langer kan blijven liggen. "Doen we ook", aldus wethouder Marga Vermue (CDA). De CDA-fractie heeft de dorpsraad Baarland inmiddels - als enige - schriftelijk laten weten de actie te ondersteunen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.