Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 november 2008

Borsele wint landelijke Jong Lokaal Bokaal

Met jeugdbeleid dat verder gaat dan geduldig papier, heeft Borsele gisteren in Utrecht de landelijke Jong Lokaal Bokaal 2008 in de wacht gesleept.

André RouvoetWethouder Marga Vermue (CDA, jeugbeleid) mocht de prijs in ontvangst nemen van minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin. Een geldprijs levert de Bokaal niet op, maar dat deerde de zevenkoppige Borselse delegatie in Utrecht niet. "Het geeft eeuwige roem", zei Vermue gekscherend, "en er is een forse beker bij." Vanavond zal die te bewonderen zijn in de Heinkenszandse jeugdsoos, tijdens poptalentenjacht 2nd Influenz.

Voor zulke concrete jongerenactviteiten - voor en door jongeren - is Borsele met name geëerd. De jury roemt Borsele vanwege de vele jongerenontmoetingsplekken en het 'gerichte jongerenhuisvestingsbeleid'. De actieve jongerenraad Borsele krijgt ook een stevige pluim. 'Al met al een verdiende eerste plaats', stelt de Jong Lokaal Bokaal-jury. Borsele heeft geen kleintjes de loef afgestoken. Den Haag eindigde als tweede, Capelle aan de IJssel als derde.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.