Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 4 november 2008

Borsele: Sloeweg is op tijd verdubbeld

De Sloeweg tussen industrie- en havengebied Vlissingen-Oost en de A58 bij Heinkenszand is op tijd klaar om de verwachte groeispurt in het containervervoer op te vangen voorspelt college van B en W.

Het college doet deze voorspelling als reactie op vragen van de dorpsraad van Nieuwdorp.

Dubbele Sloeweg op tijd klaar?In Vlissingen-Oost bestaan grootse plannen voor containeroverslag. In de Scaldiahaven is al begonnen met de aanleg van de containerterminal voor SeaInvest. Verbrugge is bezig met de ontwikkeling van de Verbrugge Container Terminal en de provincie werkt nog altijd aan de Westerschelde Container Terminal. Alles is erop gericht zoveel mogelijk containers over water en per spoor te vervoeren, maar het is zeker dat er ook meer containerwagens over de Sloeweg zullen rijden. Die Sloeweg moet in 2013 verdubbeld zijn, zo is de planning. De dorpsraad Nieuwdorp vreest dat dit wel eens te laat kan zijn en vroeg of er niet even op de rem kan worden getrapt wat betreft de containerterminals.

B en W van Borsele voelen er niks voor de ontwikkelingen in Vlissingen-Oost te vertragen, laten zij de dorpsraad weten, ook omdat daar geen reden voor is. De containerterminals zijn er immers nog niet. En als ze al voor 2013 gereed zijn, dan nog zullen ze de eerste jaren niet op volle capaciteit draaien. De verdubbelde Sloeweg zal, aldus het Borselse college, dan ook tijdig beschikbaar zijn. "Tenzij lange bezwaarprocedures tot erg veel vertraging leiden".

De dorpsraad van Nieuwdorp wil dat bij de vestiging van bedrijven ook wordt gekeken naar de verkeersgevolgen. Borsele laat weten daar nog niet aan te kunnen voldoen, maar dat verandert met het nieuwe bestemmingsplan Sloegebied. Eén kanttekening wordt daarbij wel geplaatst: "Dit kan nog jaren duren." Borsele wil in de tussentijd verzachtende maatregelen, zoals SeaInvest-verkeer dwingen de Bernhardweg langs Nieuwdorp te mijden.

Hans van Dam van de dorpsraad Nieuwdorp zegt 'blij verrast' te zijn door de reactie van Borsele. "Ik begrijp ook wel dat de gemeente er niet direct iets aan kan doen en lopende ontwikkelingen niet wil stoppen, maar Borsele is in elk geval van goede wil. We hebben ook de provincie en Vlissingen geschreven. Die schuiven het vraagstuk van zich af."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.