Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 9 oktober 2008

Borsele zoekt anonieme helden

Borselse jongeren tussen de twaalf en achttien jaar die op een positieve manier een bijdrage leveren aan een socialere gemeente, maken kans om tot held te worden gekroond.

HeldenmoedTenminste, als ze worden aangemeld voor het landelijke project HeldenMoed van de Stichting TegenZinloosGeweld, waar Borsele sinds gisteren aan meedoet. Het project is ontstaan omdat de betrokkenheid van jongeren niet altijd zichtbaar is. De achterliggende gedachte van het project HeldenMoed is dat jongeren elkaar motiveren om hun leefomgeving te veranderen. Het college van burgemeester en wethouders is daarom op zoek naar jongeren die zich belangenloos inzetten voor de maatschappij en roept inwoners op om eventuele 'helden' in hun omgeving aan te dragen. Het kunnen jongeren zijn die bijvoorbeeld voorlichting geven over drugs of wapens, die anderen helpen in de straat of sportactiviteiten organiseren.

In de periode mei tot en met juli onderscheidt de gemeente de helden op 'passende wijze'. Daarnaast wordt één Borselse held afgevaardigd voor de landelijke HeldenMoed-verkiezing.

Borselse helden kunnen worden aangedragen via heldenmoed@zinloosgeweld.nl.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.