Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 26 september 2008

Kunstenares Jopie Minnaard wint Total Cultuurprijs

Kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke uit Heinkenszand is de winnaar van de Total Cultuurprijs gemeente Borsele 2008. De jury roemt de kunstenares om haar interessant en veelzijdig oeuvre, in zowel haar beeldende werk, haar verhalen en toneelstukken en haar voordrachten. Het is voor de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. In totaal zijn er zeven kandidaten genomineerd.

Zeeland bij avond: aquarel van Jopie MinnaardOp maandag 27 oktober om 20.00 uur reikt wethouder De Bruijne de Total Cultuurprijs in de Raadsboerderij in Heinkenszand uit.

In het juryrapport valt te lezen dat de winnares een belangrijke bijdrage levert aan het culturele klimaat van de gemeente. Zo laat ze zich inspireren en in zeker mate ook leiden door onderwerpen die haar wezenlijk interesseren, namelijk natuur, mensen en menselijke relaties. ‘Het werk van Jopie dient ergens toe en het is herkenbaar,’ aldus de jury. Ze wordt dan ook door velen binnen en buiten de gemeente Borsele gewaardeerd.

De gemeente Borsele wil met de Total Cultuurprijs, welke wordt gesponsord door Total Raffinaderij Nederland NV, het culturele klimaat in de gemeente stimuleren. De Total Cultuurprijs wordt éénmaal in de twee jaar uitgereikt in de gemeente Borsele. In 2004 was de heer Smallegange uit Nisse de winnaar. In 2006 ging de prijs naar de heer E. Reinhoudt uit ’s-Heerenhoek. De jury, bestaande uit de heer W. Scholten (directeur stichting Cultureel Erfgoed Zeeland), mevrouw C. Elenbaas-Murre (voormalig wethouder cultuurwethouder van de gemeente Borsele) en mevrouw M. v.d. Linde (medewerkster public relations van Total), heeft de voorgedragen kandidaten beoordeeld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.