Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 10 september 2008

Eerste treinen vanaf 22 september over nieuwe Sloelijn

De eerste goederentreinen kunnen maandag 22 september over de nieuwe Sloelijn van en naar haven- en industriegebied Vlissingen-Oost rijden. De officiële opening van het spoor door de Quarlespolder, op de grens van Walcheren en Zuid-Beveland, is maandag 6 oktober gepland.

Aan de nieuwe Sloelijn is sinds eind 2005 gewerkt. De verbinding zou dit jaar zomer klaar zijn. De aanleg heeft een half jaar vertraging opgelopen door de vondst van explosieven op de Sloedam waar eind oktober en begin november 1944 zwaar is gevochten tijdens de Slag om de Schelde.

De nieuwe Sloelijn vervangt het aloude goederenspoortje van Eindewege via Heinkenszand naar Vlissingen-Oost. Deze verbinding voldeed niet meer, omdat die niet is geëlektrificeerd en er veel gevaarlijke gelijkvloerse kruisingen in zitten.

Spoorwegbeheerder ProRail is van plan de oude rails te verwijderen. Borsele en Goes kunnen dan de grond overnemen.

Hoewel het nieuwe spoor geëlektrificeerd is, rijden er tot maart alleen dieseltreinen. De bovenleiding is in Vlissingen-Oost nog niet helemaal af.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.