Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 15 augustus 2008

Nieuwe website voor jongeren in Borsele

De gemeente Borsele gaat een nieuwe website voor jongeren lanceren.

Jongerenraad Borsele

De jongerenraad van Borsele adviseert de gemeente over de vorm en de inhoud van de site 'Jong in Borsele', die begin volgend jaar online moet zijn.

De website is een portaal waarop informatie is te vinden over onderwerpen als schoolkeuze, drugsgebruik, veilige seks en pesten. Naast het geven van algemene informatie wordt de bezoeker doorverwezen naar andere websites of instanties in de regio.

Voor de opzet van de internetsite gebruikt de gemeente het concept 'Jong in', dat is ontwikkeld door de provincie Gelderland. Het idee is dat jongeren vaak niet weten waar ze informatie kunnen vinden op het internet. Een 'Jong in'-site biedt een centrale ingang om tot die informatie te komen. De site kost ruim twintigduizend euro, waarvan Borsele de helft zelf betaalt. Het Rijk betaalt de rest.

De provincie Zeeland gaat haar website uitbreiden volgens het 'Jong in'-model. Informatie over zorg en hulp ontbrak nog op de site www.jouwzeeland.nl .

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.