Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 12 augustus 2008

Servicebus naar Baarland en Driewegen

De gemeente Borsele heeft besloten de biblioservicebus met ingang van januari in Baarland en Driewegen te laten rijden.

Informatiezuil biblioservicebus: foto Anda van RietIn die bus kunnen inwoners, naast het lenen van boeken, geld opnemen en kaartjes voor bus en trein kopen.

De servicebus rijdt al enkele jaren in veel Zeeuwse dorpen, maar de gemeente Borsele was nog een witte vlek. In Baarland en Driewegen komt hij vanaf 1 januari eens in de twee weken. In de andere week komt de gewone bibliobus. De gemeente had de servicebus best elke week naar beide dorpen willen sturen, maar de Zeeuwse Bibliotheek liet weten dat die ruimte er niet is. De servicebus is voor de gemeente Borsele maar één dagdeel per week beschikbaar.

Om die reden vissen 's-Heer Abtskerke en Nisse achter het net. Nisse is volgens de gemeente afgevallen, omdat de grote bus moeilijk in het dorp kan komen. 's-Heer Abtskerke viel af, omdat het minder afgelegen ligt dan Baarland en Driewegen, en inwoners dus als alternatief naar Goes kunnen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.