Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 23 juli 2008

Gemeente koopt grond voor groen rond Sloegebied

De gemeente Borsele is erin geslaagd vijftien hectare grond te verwerven voor de zogeheten Sloerandzone tussen Borssele en 's-Heerenhoek.

Dat is een groene zone, die de industrie wat uit het zicht moet onttrekken. De verworven grond ligt aan de Korte Noordweg in Borssele. De gemeente moet er 1,3 miljoen euro voor neertellen. "We betalen dat onder meer met de negen ton die we nog hebben van de provincie", zegt wethouder Marga Vermue. "De rest kunnen we waarschijnlijk dekken met het geld dat terugvloeit, omdat we de huizen die op de grond staan weer in de verkoop doen."

De groene Sloerandzone wordt in totaal tweehonderd hectare groot. 120 hectare is al verworden en honderd reeds ingericht door Natuurmonumenten. De gemeente heeft er geen zicht op wanneer alle gronden zijn aangekocht. "We voeren geen actief aankoopbeleid", aldus Vermue. "Op het moment dat we horen dat iets beschikbaar is, ondernemen we actie." De aankoop van de grond moet nog worden bekrachtigd door de gemeenteraad.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.