Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 10 juli 2008

Voor 16.000 euro aan leefbaarheidsprojecten

Woningstichting R en B Wonen heeft bijna 16.000 euro toegekend aan leefbaarheidsprojecten in Borselse en Reimerswaalse dorpen. In totaal zijn 26 ideeën geaccepteerd, vijf afgewezen en vijf zijn er nog in behandeling.

R & B wonenWoonconsulente Marinka Brasser van R en B Wonen heeft in april en mei in alle dorpen binnen het werkgebied van de woningcorporatie een spreekuur gehouden. "De opkomst viel mij in eerste instantie tegen", kijkt Marinka terug op dat rondje, "maar als je de lijst aanvragen ziet, is er toch best goed gereageerd."

Nieuwdorp springt eruit. Vijf aanvragen zijn daar gedaan en die zijn ook allemaal gehonoreerd. Nieuwdorp kan geld tegemoet zien voor onder meer een crossbaan en pannavoetbalkooi. Speciaal is de bijdrage voor het toevoegen van namen aan het monument voor oorlogsslachtoffers aan de kerkring in Nieuwdorp.

Hoewel Nieuwdorp zich het creatiefst toonde, strijkt Heinkenszand met de eer het meeste geld te hebben gekregen, te weten 2.500 euro. De gelukkigen zijn de stichting die molen De Vijf Gebroeders in beheer heeft, en speeltuinvereniging 't Zandkasteel. De molenstichting ontvangt 1.000 euro voor een vrijwilligersdag. 't Zandkasteel heeft 1.500 euro gekregen voor een toestel aan de Ganzestraat.

Aparte dingen zitten nog tussen de leefbaarheidsprojecten. Watersportvereniging Ellewoutsdijk wil weer badhokjes optrekken aan de haven. Onder het motto 'laat Ellewoutsdijk niet in de blote kont staan' is 500 euro gegeven. Dorpsraad Lewedorp sleepte 1.000 euro binnen voor aanleg van een terras bij dorpshuis De Zandlooper. En voor verzorging van volièrevogels in woonzorgcentrum Oostkilhoek in Rilland is honderd euro beschikbaar gesteld.

Opmerkelijk is dat uit Borsele veel meer verzoeken kwamen dan uit Reimerswaal. Negen van de 26 aanvragen waren Reimerswaals, uit drie van de zeven dorpen: Hansweert, Oostdijk en Rilland. In Borsele was de score beter met aanvragen uit twaalf van de vijftien dorpen. Marinka Brasser denkt dat R en B niet nog eens zo'n rondje doet. "Dit was vooral bedoeld om ons leefbaarheidsfonds onder de aandacht te brengen." Er zit jaarlijks 175.000 euro in.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.