Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 juli 2008

Hoedekenskerke krijgt eindelijk nieuwbouw

In Hoedekenskerke gaat eindelijk weer eens iets nieuws gebouwd worden. Zoals de vlag er nu bijhangt, begint in het najaar de bouw van tien ouderenwoningen aan de Vinningestraat. De woningen in de vorm van een boerderijschuur komen op de plek waar tot eind 2003 de basisschool van Hoedekenskerke stond.

R & B wonenHet heeft lang geduurd voordat de eerste paal voor de ouderenwoningen de grond in kan, omdat een enkele omwonende bezwaar maakte tegen het plan. De woonschuur komt dicht aan de achterzijde van enkele woningen aan de Vinningestraat. Het college van B en W van Borsele wees nog niet zo lang geleden de bezwaren af.

Nu het licht vrijwel op groen staat, is het tijd om aan de slag te gaan, aldus Theo van Driessche van woningstichting R en B Wonen. Het is mogelijk dat de bezwaarde naar de Raad van State stapt, maar Van Driessche acht die kans klein. Hij durft het risico wel te nemen.

Op het oude schoolterrein komen ook nog twee levensloopbestendige, geschakelde koophuizen. De appartementen in de woonschuur zijn voor de verhuur en vervangen in principe veroudere ouderenhuisjes tegenover de bouwplaats, ook aan de Vinningestraat.

Op de plek van de gedateerde huisjes komt nieuwbouw. Wat weet R en B Wonen nog niet. De woningcorporatie gaat onderzoeken aan welke woningen in Hoedekenskerke met name behoefte bestaat.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.