Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zondag 1 juni 2008

Boek over beeldenroute Borsele

Vanaf begin jaren negentig tot in 2006 zijn er in de vijftien kernen van de gemeente Borsele aansprekende beelden geplaatst, gemaakt door professionele kunstenaars uit de gemeente. Elke kern kreeg daarmee een extra herkenningspunt dat heeft bijgedragen aan de verfraaiing van de omgeving en dat tevens de kunst dicht in de samenleving heeft gebracht. In 2007 heeft de Culturele Raad Borsele besloten het project af te sluiten met een boek over deze unieke beeldenroute.

Het ‘wankel evenwicht’ uit de titel verwijst naar het steeds opnieuw vinden van de relatie tussen mens en wereld. Kunst kan een bijdrage leveren aan deze zo wezenlijke balans door het vormgeven van ideeën en door het uitnodigen tot verwondering en reflectie. Nico Out heeft met veel enthousiasme over ieder beeld een boeiende beschouwing geschreven. Dirk-Jan Gjeltema maakte per beeld een reeks prachtige foto’s. Vormgever Karelien van IJsseldijk heeft beeld en tekst op harmonische wijze samen gevoegd en voorzag het boek van een sober wit beletterde omslag. Ze voegde tevens een handige overzichtskaart toe voor mensen die per auto, fiets of lopend de beeldenroute gaan verkennen.

Het boek is, voor € 5,00, onder andere te koop bij 't Kunstuus en de bibliotheek in Heinkenszand en aan de balie van het gemeentehuis.

Kunstroute op internet.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.