Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 30 mei 2008

Verkeersveiligheidsfilm 'Voor deze ene keer' in première

Achttien maanden is eraan gewerkt, maar op donderdag 5 juni gaat hij in première in De Stenge in Heinkenszand: de verkeersveiligheidsfilm 'Voor deze ene keer' van de Jongerenraad Borsele. De 25 minuten durende film is gemaakt naar aanleiding van de verkeersongevallen in de gemeente Borsele.

Verkeersveiligheidsfilm 'Voor deze ene keer' in premièreDe helft van de 99 slachtoffers (waarvan vier dodelijke) in de periode 2001-2005 was jonger dan 24 jaar. De meeste vallen in de leeftijdscategorie 16-17 jaar. De jongerenraad denkt dat jeugdige weggebruikers te weinig zicht hebben op hun eigen rol bij het ontstaan van gevaarlijke situaties. Door bewustwording en gedrag in de film centraal te stellen, wil de jongerenraad het aantal ongevallen drastisch verminderen.

In 'Voor deze ene keer' wordt met name ingezoomd op het gedrag van jongeren die dagelijks grote afstanden naar school fietsen. Aan de hand van verschillende situaties wordt duidelijk gemaakt wat het effect is van luisteren naar muziek, het niet uitsteken van een hand of met vier man naast elkaar fietsen. De film wordt, na de première, vertoond op alle Borselse basisscholen. De jongerenraad wil proberen om ook scholen in andere gemeenten ervoor te interesseren.

Zie verder www.jongerenraadborsele.nl voor meer informatie over de film en de première.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.