Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 27 mei 2008

Menkhorst wordt ridder

Kees Menkhorst (60) uit 's-Gravenpolder is ver van huis, in Ermelo, koninklijk onderscheiden.

Kees Menkhorst wordt ridderJaap Gelok, burgemeester van Borsele, reisde Menkhorst achterna en speldde hem de versierselen op die horen bij de benoeming tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De bijeenkomst in Ermelo was dé gelegenheid om de 's-Gravenpoldenaar een lintje te overhandigen. De Koninklijke Coöperatie Cosun hield er de ledenraad. Menkhorst nam er afscheid als directievoorzitter. Officieel verlaat hij 1 juli de top van de suikerproducent van Nederland, met wereldwijd 4200 personeelsleden. Menkhorst werkt sinds 1989 bij het concern, aanvankelijk als financieel directeur bij het door Cosun overgenomen Kapelse zadenbedrijf Van der Have. Hij is directievoorzitter van Cosun sinds 1999.

Menkhorst vervult ook vele nevenfuncties. Zo is hij bestuurslid van het Goese Ostrea Lyceum en voorzitter van de scouting van 's-Gravenpolder, om enkele te noemen. De scouting heeft mede dankzij zijn inzet een magnifiek nieuw clubgebouw.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.