Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 22 mei 2008

Zesbaans snelweg van Heinkenszand naar Goes

De A58 tussen Goes en Heinkenszand wordt rond 2020 waarschijnlijk verbreed tot een zesbaans snelweg. Rijkswaterstaat verwacht dat dat nodig is door de aanleg van een extra afslag bij Heinkenszand.

A58 vanaf het viaduct in de PoelDoor die afslag - en een extra afslag bij Goes naar het ziekenhuis - komen er op een stuk snelweg van tien kilometer vijf afslagen. Bovendien neemt de drukte met name tussen Heinkenszand en Goes toe door het (vracht)verkeer naar het Sloegebied en de Westerscheldetunnel, voorspelt Marcel Ideler, afdelingshoofd planvorming bij Rijkswaterstaat.

Als er dan niks gebeurt om de capaciteit op de A58 te vergroten, zullen elke dag in de spitsuren files ontstaan op de snelweg, verwacht Ideler. Daarom moet de weg worden verbreed. "Dus twee keer drie banen of het gebruik van de vluchtstrook als spitsstrook om files te voorkomen."

Volgens Ideler is dat als voorwaarde gesteld aan de provincie Zeeland voor de aanleg van de extra afslag naar Heinkenszand. "Wij hebben ons bereid verklaard mee te werken en mee te betalen aan een oplossing voor de A58 als zich daar rond 2020 problemen voordoen", bevestigt gedeputeerde voor verkeer Toine Poppelaars.

Volgens Poppelaars pleit de provincie bij het Rijk ook voor de aanleg van een extra afslag van de A58 naar het ziekenhuis in Goes. Rijkswaterstaat heeft daar geen bezwaar meer tegen. In het verleden verzette Rijkswaterstaat zich altijd tegen zo'n afslag, omdat er tussen Kapelle en Heinkenszand al drie zijn. Omdat de afslag uitdrukkelijk een wens is van 'de regio', moeten provincie, gemeenten en waterschap flink meebetalen. Verder moet Goes zorgen voor betere toegangen tot de stad. "Die twee rotondes bij de Anthony Fokkerstraat functioneren nu niet goed", zegt Ideler. Hij wacht op een voorstel over verdeling van de kosten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.