Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 22 mei 2008

Weer nieuwe outfit schaap van Lewedorp

En alweer heeft het bronzen schaap van Lewedorp een nieuwe outfit. Onder het motto: 'een betere uitvoerder kun je niet hebben' hulde een grappenmaker het dorpskunstwerk deze keer in een oranje veiligheidsvest en een groen petje. De Postweg, waarlangs het beeld staat, wordt vernieuwd. Vandaar.

Opnieuw is het schaap van Lewedorp aangekleedEn daarmee is het schaap langzaam aan het uitgroeien tot communicatiemiddel voor het dorp. Eind april liet het vierde elftal van Lewedorpse Boys aan iedereen weten dat het kampioenis geworden. 'Lebo 4 kampioen, zonder ons schaap niet te doen', stond er op spandoeken. In maart tijdens de lammertijd had iemand er een lammetje van papier-maché naast gezet. Vorig jaar was het schaap voorzien van kinderlaarsjes en een hoedje. Verwijzing naar een kinderfeestje, wellicht. Kunstenares Wies de Bles ziet de grap er niet van in. Die vindt dat de bevolking haar werk met rust moet laten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.