Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 maart 2008

Zorgen over bereikbaarheid van De Blikken na sloop 'illegale' weg

Het was te voorspellen. Het besluit van het college van B en W van Borsele om de 'illegale' bouwweg in de 's-Heerenhoekse nieuwbouwwijk De Blikken af te breken is niet bij alle bewoners in goede aarde gevallen.

De BlikkenVijftien bewoners hebben B en W laten weten dat zij zich zorgen maken over de bereikbaarheid van de wijk. Een kleinere groep vindt dat de gemeente de 'illegale' bouw- en tweede ontslutingsweg wel kan laten liggen tot De Blikken helemaal is afgebouwd.

Over het laatste heeft Borsele tot de Raad van State geprocedeerd en verloren. De bouwweg was in het bestemmingsplan ingetekend als 'groen'. Dat gaat er nu komen, tot opluchting van bewoners van de parallelstraat van de 'illegale' bouwweg, de Van 't Westeindestraat. De Blikken verliest daarmee de beste ontsluiting. Over 'enkele weken' wordt de weg verwijderd. Autoverkeer kan dan alleen nog 'kronkelend' voorlangs de kerk de wijk in en uit. Voor de hulpdiensten blijft wel een tweede doorgang, via de Van 't Westeindestraat.

Wethouder Marga Vermue (CDA, verkeer) laat in een reactie weten 'niet anders te kunnen'. "We moeten de weg opruimen." Een definitieve ontsluiting via het kruispunt Molendijk/Middelburgsestraat zit in de pen. Borsele praat met aanwonenden om een bezwaarprocedure te voorkomen. Piet Grim, één van hen, wacht af wat de gemeente financieel te bieden heeft. "Je houdt het toch niet tegen." De nieuwe ontsluiting kan er over twee jaar zijn. De gemeente Borsele heeft opeens haast. Bij de reconstructie van de Postweg in Lewedorp komt dit voorjaar grond vrij. Borsele wil dat gebruiken in 's-Heerenhoek.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.