Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 15 maart 2008

Ook collega beschuldigt herder

John Sterrenburg, die is vertrokken als tweede herder van de Zeeuwse Schaapskudde in Heinkenszand, heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling. Sterrenburg, woonachtig in het Brabantse Dussen, kwam vorig jaar zomer in dienst van de stichting De Zeeuwse Schaapskudde.

Weer beschuldigingen aan het adres van herder Koen PilleHij is er naar eigen zeggen beetje bij beetje achter gekomen dat de eerste herder, Koen Pille, niet goed omgaat met de dieren. Daarmee zegt hij nu hetzelfde als enkele ontslagen vrijwilligers. Die deden eind vorig jaar zelfs aangifte tegen de stichting vanwege dierenmishandeling door de schaapsherder. Sterrenburg heeft dat nu ook gedaan.

"Ik kwam in dienst toen dat met die vrijwilligers allemaal speelde", vertelt hij. "Dan zie je zoiets niet meteen. Maar nu weet ik dat ze wel degelijk gelijk hebben gehad." Sterrenburg zegt dat hij zijn ongenoegen kenbaar heeft gemaakt bij het bestuur en daardoor onenigheid kreeg met Pille.

Daarna zou hij door datzelfde bestuur op non actief zijn gesteld. Hij is inmiddels vertrokken.

"Maar het doet me wel wat, hoor. Ik laat dit niet rusten, tot die Pille is vertrokken."

Penningmeester Jaap Leendertse verklaarde in deze krant dat John Sterrenburg als tweede schaapsherder is vertrokken, omdat hij werk heeft gevonden dichter bij zijn woonplaats Dussen. Sterrenburg zelf spreekt echter over een conflict.

De Borselse burgemeester en voorzitter van de stichting, Jaap Gelok, zegt moedeloos te worden van alle beschuldigingen aan het adres van de Zeeuwse Schaapskudde. Wat Sterrenburg zegt is volgens hem 'allemaal flauwekul'.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.