Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 18 februari 2008

Borsele studeert op cruiseterminal

De gemeente Borsele gaat onderzoeken welke gevolgen de komst van cruiseschepen naar de Bijleveldhaven in VlissingenOost heeft. "Wij staan in principe positief tegenover het initiatief", stelt wethouder Jan Zandee (SGPCU, milieu), "maar we willen over deze nieuwe activiteit een weloverwogen beslissing nemen." Het onderzoek richt zich onder meer op de vraag hoe de aanwezigheid van passagiers zich verhoudt tot de andere activiteiten in het gebied.

De Amadea komt in mei 2009 als eerste cruiseschip naar ZeelandOok wordt bekeken welke verkeersstromen de terminal met zich meebrengt. De Bijleveldhaven zal tijdelijk als cruiseterminal worden gebruikt, tot het mogelijk is in de Buitenhaven nabij Vlissingen cruiseschepen af te meren.

Alex Nelis van Zeeland Cruise Port, directeur van de Vlissingse scheepsagentuur STT, verwacht begin 2009 het eerste cruiseschip. Hoe lang de Bijleveldhaven precies nodig is, is onbekend. Nelis hoopt zo snel mogelijk naar Vlissingen te kunnen, maar 'dat gaat nog wel een paar jaar duren'.

Zie ook PZC-artikel: Cruisewereld kijkt naar Zeeland

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.