Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 februari 2008

Ovezande krijgt een vrijwel nieuw Trefpunt

Het is zeker niet voor z'n tijd, vindt voorzitter Charles Verbeek van stichting 't Trefpunt in Ovezande.

't Trefpunt in OvezandeSinds hij de voorzittershamer hanteert, wordt er over een opknapbeurt van het verenigingsgebouw gesproken. "Dat is zeven jaar geleden." Het gaat er dit jaar dan van komen. De gemeente Borsele kijkt daarbij niet op een dubbeltje.

Op niet minder dan 955.218 euro is de renovatie van 't Trefpunt en de daarachter gelegen jeugdsoos De Klomp begroot. Dat is 72.000 euro meer dan eerst geraamd. De extra kosten hebben te maken met het nieuwe poppodiumbeleid van Borsele. De Klomp wordt hét Borsels popcentrum en heeft meer ruimte nodig, onder meer voor een opnamestudiootje.

Het oude schoolgebouw uit 1912 waarin 't Trefpunt zit, is zo beeldbepalend voor Ovezande dat het moet worden gekoesterd, vindt het college van B en W van Borsele. Het voorstel is de buitenkant helemaal in oude stijl terug te brengen en dat mag ook wel een extraatje kosten.

Van binnen wacht het dorpshuis een metamorfose. Een theaterzaal met bar komt erin. Ruimtes worden doelmatiger ingedeeld. Biljartvereniging DOS krijgt de beschikking over een eigen keukenruimte. En er worden maatregelen getroffen ter beperking van het stroom- en gasverbruik.

De verbouwing moet augustus dit jaar beginnen en eind mei 2009 af zijn. Gebruikers kunnen er dan augustus 2009 weer in. Waar zij in de tussentijd heen gaan, is nog niet bekend. Verbeek noemt als alternatieven: garage Rijk aan de Hoofdstraat, de vergaderzaal van de kerk en/of de gymzaal. "We zijn daar nog niet uit."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.