Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 februari 2008

Nieuwe afslag in Clara's Pad onder loep

Dé toegangsweg tot Heinkenszand, het Clara's Pad, dreigt vooral voor fietsers onveiliger te worden, als de nieuwe afslag van het Clara's Pad naar de Guldenroedestraat (naar de wijk Over de Dijk) wordt uitgevoerd zoals de gemeente Borsele voor ogen staat.

De gevaarlijke oversteek Clara's Pad-DriewegDe dorpsraad Heinkenszand heeft daarom Veilig Verkeer Nederland gevraagd naar het ontwerp van de afslag te kijken. Dit is gebeurd in overleg met Borsele.

In het gemeentelijke plan gaat het Clara's Pad straks in één vloeiende beweging over in de Guldenroedestraat. In het Clara's Pad naar het 'oude' Heinkenszand komt een lichte kromming met een verkeersplateau. Verkeer van en naar de Guldenroedestraat krijgt voorrang op het Clara's Pad.

De gemeente Borsele heeft voorlopig dit ontwerp gekozen om 'een hele snelle doorstroming' te krijgen vanaf de Drieweg (de hoofdweg langs Heinkenszand) via het Clara's Pad naar de Guldenroedestraat. "Anders kunnen er opstoppingen op de Drieweg ontstaan", legt wethouder Marga Vermue uit, "en dat wil niemand."

De dorpsraad Heinkenszand heeft het ontwerp bekeken en is er niet gerust op. "Fietsers op het Clara's Pad - en dat zijn er veel - krijgen er een oversteek bij", zegt secretaris Chris Bevelander. "Dat geeft een extra risico, zeker omdat fietsers bij de nieuwe afslag een stukje moeten omrijden. Het is maar de vraag of ze dat ook doen, wat het nog gevaarlijker maakt."

Veilig Verkeer Nederland kijkt nu naar het ontwerp. De gemeente Borsele zegt het advies serieus te nemen. De uitvoering is na de zomer gepland. Een opknapbeurt van het hele Clara's Pad staat op de rol, maar daarvoor is voorlopig geen geld beschikbaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.