Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 4 februari 2008

R & B Wonen wil op EmTé-terrein bouwen

Woningstichting R & B Wonen probeert de ontwikkeling van het terrein vlot te trekken dat supermarkt EmTé in Heinkenszand juni 2005 heeft achtergelaten. Het oude winkelpand ziet er momenteel desolaat uit.

R & B wonenKees Krijger, directeur van R & B Wonen, meldt dat er wordt gesproken met projectontwikkelaar Novaform uit Best. Dit bedrijf heeft het verlaten EmTé-terrein onder zijn hoede, maar het vlot niet. Vandaar dat R & B Wonen graag het project wil overnemen. Om haar positie te versterken, heeft de woningstichting het pand van voorheen bakker Jan Rijk (nu Bakker Boer) verworven plus een naastgelegen pand, ook aan de Dorpsstraat.

R & B Wonen wil op het EmTé-terrein 'iets gaan bouwen voor jongeren', aldus Krijger. "Maar zeker is er nog niets. We zullen er eerst met de projectontwikkelaar uit moeten komen." De woningstichting heeft al eerder aangegeven aan de Dorpsstraat tegenover de Rabobank jongerenhuisvesting te willen realiseren.

R & B Wonen probeert als sociale ontwikkelaar in te spelen op de markt en werk te maken van leefbaarheid in Reimerswaal en Borsele. Het ministerie van Vrom heeft de woningstichting onlangs laten weten dat zij daar goed mee bezig is. Vrom liet één kritisch geluid horen, over de bouw van appartementen van meer dan 200.000 euro in Hansweert, Kruiningen en Heinkenszand. Krijger: "We konden anders leefbaarheidsprojecten financieel niet rond krijgen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.