Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 29 januari 2008

Woonzorgcomplex op terrein Boot en Buteijn

Op het terrein van transportbedrijf Boot en Buteijn aan de oostkant van Nieuwdorp komt een wijk met 69 woningen, waarvan een aantal starterswoningen en 23 appartementen in een woonzorgcomplex.

R & B wonenWoningstichting R & B Wonen neemt de ontwikkeling voor haar rekening. De Walcherse Bouwunie (WBU) was eerst in beeld, maar de besprekingen met dat bedrijf wilden niet zo vlotten. "Wij waren in Nieuwdorp op zoek naar een locatie voor een kleinschalig woonzorgcentrum", vertelt directeur Kees Krijger van R & B Wonen, "en kwamen in contact met de adviseur van Boot en Buteijn, Hans Sonke. Zo is het balletje verder gaan rollen. De WBU trok zich terug. Wij gaan nu de volledige ontwikkeling doen." De stap past in de bedrijfsstrategie van de sociale verhuurder van Reimerswaal en Borsele: dé ontwikkelaar worden van woningplannen in de twee gemeenten.

Boot en Buteijn, het bedrijf dat zestig jaar op de huidige locatie is gevestigd, laat een flinke lap grond achter. Krijger heeft het over bijna drie hectare. Met de gemeente Borsele is een stedenbouwkundige opzet gemaakt voor een wijk met 69 woningen.

Er zal niet van vandaag op morgen gebouwd worden. Boot en Buteijn moet eerst een andere plek voor de vrachauto's hebben. Het bedrijf heeft al een opslagloods en kantoor aan de Letlandweg in Vlissingen-Oost. Adviseur Sonke heeft goede hoop dat Boot en Buteijn daar extra ruimte kan krijgen voor de vrachtauto's.

In Nieuwdorp is een sanering van het vervuilde terrein van Boot en Buteijn nodig. Het bestemmingsplan moet ook nog worden gewijzigd. In de tweede helft van 2009 moet het zover zijn dat het gebied bouwrijp kan worden gemaakt. "Waarna", voorziet Krijger van

R & B Wonen, "begin 2010 de eerste heipaal de grond in kan." De woningstichting wil beginnen met het woonzorgcomplex waarin achttien huur- en vijf koopappartementen voor senioren komen. De appartementen dienen in principe ter vervanging van verouderde seniorenwoningen aan de Margrietstraat in Nieuwdorp. Die zijn nog in bezit van zorginstelling Poelwijck. R & B Wonen wil ze overnemen. Naast het woonzorgcomplex zijn in het gebied gepland: dertien vrijstaande huizen, veertien twee-onder-één-kappers en negentien rijtjeswoningen. "De laatste kunnen starterswoningen zijn", aldus Krijger. Het is niet de bedoeling alles snel vol te bouwen. "Elk jaar vier à vijf woningen zou het allermooiste zijn."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.