Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 15 januari 2008

Kiekieris wil graag discobus terug

Discotheek Kiekieris in 's-Heerenhoek wil graag een discobus terug, waarvoor de jongerenraad Borsele in actie is gekomen.

De Borselse politiek heeft er ook oren naar. CDA en PvdA in de gemeenteraad steunen het initiatief. Voorzitter Bjorn Boonman van de jongerenraad Borsele reageert enthousiast. "Dat is hartstikke mooi."

Zaterdagnacht staan er veel te weinig taxi's in 's-Heerenhoek, het uitgaansdorp van Borsele. Jongeren moeten lang wachten voordat ze naar huis kunnen. Een aantal gaat daarom maar op de fiets, wat niet al te veilig is 's nachts. Boonman: "En dat komt deels door die taxi's. Sommige chauffeurs rijden extra hard om een ritje zo snel mogelijk af te werken."

Kees van Damme, eigenaar van discotheek Kiekieris, herkent de door Boonman geschetste situatie. Hij is er ook allerminst gelukkig mee. "Kiekieris is een echte jongerenzaak. Veel jongeren van zestien tot achttien jaar komen bij ons. Er is ons veel aan gelegen dat zij veilig thuis kunnen komen." Van Damme is dan ook bereid aan een discobus financieel bij te dragen. "Door bijvoorbeeld korting te geven op de entree."

CDA-raadslid Ad Schenk en zijn PvdA-collega Arno Witkam steunen eveneens het idee van de jongerenraad. Volgens hen zou het ook niet gek zijn als de gemeente Borsele een duit in het zakje doet om een discobus terug te laten keren. De discobus is eerder gesneuveld door vandalisme.

Witkam heeft als bestuurslid van de 's-Heerenhoekse carnavalsstichting De Koenkelpot ervaring met busvervoer tijdens carnaval. Twee jaar geleden is De Koenkelpot ermee begonnen. "Dat werkt goed en er is veel belangstelling voor." Op verzoek van de buschauffeurs rijdt dit jaar wel beveiliging mee. Witkam: "Niet omdat er wat gebeurd is, maar je kunt beter voorkomen dan genezen."

Het is aan het Borsels college van B en W om het initiatief voor een discobus uit te werken. Wethouder Marga Vermue (CDA, verkeer) ziet er wel mogelijkheden toe, in samenwerking met de provincie (die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer) en andere Bevelandse gemeenten. Als het aan Vermue en ook de jongerenraad ligt, blijft het discovervoer niet beperkt tot 's-Heerenhoek. Ook voor Goes zou een discobus moeten komen. Boonman van de jongerenraad beseft dat dit niet zomaar is geregeld. Hij hoopt dat de bus er dit najaar kan zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.