Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 december 2007

Fietstunnel onder Drieweg bepleit

Fietsersbond De Bevelanden vindt dat de gemeente en de provincie haast moeten maken met het verbeteren van de veiligheid op de kruising van de Drieweg met Clara's Pad in Heinkenszand. Het liefst ziet hij een fietstunnel onder de Drieweg komen. Gedeputeerde A. Poppelaars vindt dat plan volstrekt onhaalbaar.

Kruising Drieweg-Clara's PadVolgens C. Reijerse van de Fietsersbond is de kruising nog altijd geen pretje om over te steken als fietser, ondanks maatregelen die de provincie een paar jaar geleden genomen heeft. Hij denkt dat het er alleen maar drukker gaat worden als er over een tijdje op- en afritten van de A58 bij Heinkenszand komen. Ook een extra ontsluiting voor de wijk Over de Dijk, die aansluit op Clara's pad, maakt de situatie er niet overzichtelijker op.

"Er moet gewoon iets gebeuren op die kruising", vindt Reijerse. "En ja, dan is een tunneltje absoluut de beste optie. Dan hoef je als fietser helemaal niet meer te kruisen met het autoverkeer." De Fietsersbond heeft onlangs een brief naar de gemeente gestuurd met het verzoek aandacht aan de kruising te besteden. Reijerse beseft dat Drieweg een provinciale weg is, maar denkt in Middelburg weinig voor elkaar te krijgen. De gemeente moet volgens hem maar eens actie ondernemen. Ze zou ook een financiële bijdrage kunnen leveren. "Als je zo'n fietstunneltje meeneemt in de totale begroting voor die nieuwe afslagen van de snelweg is het heus niet zoveel geld", vindt Reijerse.

De Borselse verkeerswethouder M. Vermue was vanwege vakantie niet bereikbaar voor commentaar, maar gedeputeerde A. Poppelaars laat weten dat de aanleg van een tunneltje wat hem betreft absoluut niet aan de orde is. "Dit verzoek verbaast mij heel erg", zegt hij. "Ik heb tot nu toe geen signalen ontvangen dat de maatregelen die we een paar jaar geleden hebben getroffen niet voldoende zouden zijn." De rijbaan van de Drieweg werd toen ter hoogte van Clara's pad zodanig aangepast dat automobilisten moeten slalommen, wat de snelheid eruit haalt. Er mag überhaupt nog maar zestig worden gereden.

Verder is een middenberm aangebracht, zodat fietsers niet in één keer de hele weg moeten oversteken. "Deze maatregelen hebben we toen genomen na een lange discussie, waarin heel veel partijen zijn betrokken", aldus Poppelaars. "De situatie is in mijn ogen sterk verbeterd. Daar gaan we niet nu al iets aan veranderen."

De Fietsersbond wil dat er onder de Drieweg ter hoogte van Clara's pad in Heinkenszand een fietstunneltje komt. De provincie voelt daar helemaal niets voor.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.