Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 15 december 2007

Jannie topvrijwilligster van Borsele

Sportster in hart en nieren Jannie de Pundert uit Heinkenszand mag zich een jaar lang Vrijwilliger van het Jaar noemen. Van de zes genomineerden kreeg ze de meeste stemmen. Gisteren werd ze gehuldigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadsboerderij in Heinkenszand.

Het moest er een keer van komen, want Jannie is bekend in het Borselse. "Dat ik zoveel stemmen van de Borselenaren krijg, is prachtig. Ik had het overigens wel een beetje verwacht."

Waarom al die lof en eer? Nou, de inmiddels 49-jarige Jannie stond aan de wieg van handbalvereniging Orion in Heinkenszand. Die ontstond zo'n kwart eeuw geleden met de bouw van De Stenge, waar kon worden gehandbald in de sportzaal. Bij Orion is ze een spin in het web. Ze traint, regelt zaalhuur en transport naar West-Brabant, omdat Zeeland met de buren één handbaldistrict vormt.

Bovendien houdt ze grijs Borsele fit. Ze leidt bijvoorbeeld sportactiviteiten voor 55-plussers. "Ik heb een groep van dertig mensen. Als ik dit vrijwilligerswerk niet zou doen, zouden ze waarschijnlijk nu niets aan sport doen."

Ze sportte al van jongsaf aan. Voetbal was haar passie, maar de twee damesteams van Luctor '88 gingen ter ziele. Dus nam ze de bal maar in de hand. Inmiddels heeft Jannie vele Borselenaren en ook haar familie - "mijn twee dochters handballen ook" - met het handbalvirus besmet.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.