Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 15 november 2007

Verbreding Sloeweg roept geen grote bezwaren op

De geplande verdubbeling van de Sloeweg stuit niet op onoverkomelijke bezwaren, zo bleek gisteravond op een voorlichtings- en inspraakbijeenkomst in Nieuwdorp.

Verdubbeling Sloeweg ontmoet weinig bezwaarBij individuele aanwonenden zitten wel flinke pijnpunten, met name op plekken waar vlak bij huizen nieuwe, voor het oog vrij forse aansluitingen zijn gepland. Een enkeling uitte kritiek op 'gemors' met landbouwgrond. "Op ruimte is niet bezuinigd", stelde een landbouwer uit 's-Heerenhoek.

Twee keer twee rijstroken moet de 'nieuwe' Sloeweg tussen rijksweg A58 en de weg naar de Westerscheldetunnel worden. De huidige tweebaansweg kan over een aantal jaren het verkeer niet meer aan. Andere problemen moeten er ook mee worden opgelost, zoals het weren van doorgaand vrachtverkeer over de provinciale weg langs 's-Heer Arendskerke en 's-Heer Hendrikskinderen én het tegengaan van sluipverkeer door de Poel tussen Heinkenszand en Goes. Om het laatste te bereiken is bij Heinkenszand een aansluiting op de A58 gedacht.

'Een veel te grote aansluiting', viel gisteravond te horen. Volgens projectleider J. Bakx is een half klaverblad echter wel nodig, omdat bijvoorbeeld tussen de A58 en het bedrijventerrein Noordzak te weinig ruimte is om een simpele, rechte afrit te maken. Dat ter plekke doelbewust een villa wordt ontzien, riep kritiek op. Andere omwonenden krijgen daardoor meer overlast. 'Koop de villa op', werd geopperd.

Uit Nieuwdorp kwamen ook kritische geluiden. Tussen Nieuwdorp en 's-Heerenhoek komt een ongelijkvloerse kruising in de Sloeweg met een andere doorgaande weg tussen beide dorpen, deels over een nog stille polderweg. Die verbinding wordt, vrezen aanwonenden, straks de kortste route voor vrachtwagens voor frietfabriek McCain in Lewedorp. Dat wordt bekeken, beloofde Bakx.

Tot 18 december kan nog op het plan Sloeweg worden gereageerd bij de provincie. Een besluit wordt tussen april en juni 2008 verwacht. Loopt alles vlot, dan is de bouw in 2011 en 2012.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.