Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 24 oktober 2007

Ontwikkeling terrein Van den Dries in zicht

Voor het terrein van voormalig oliehandel Van den Dries in hartje Lewedorp gloort hoop. Aannemer Sagro uit 's-Heerenhoek, eigenaar van het terrein, is in gesprek met de gemeente Borsele over een bouwplan voor het gebied. "We voeren constructieve, positieve besprekingen", aldus Sagro-directeur R. de Jonge.

De kavel "van den Dries"De Jonge reageert op de handtekeningenactie die de dorpsraad Lewedorp is begonnen om druk op de ketel te zetten. Het is inwoners van Lewedorp al jaren een doorn in het oog dat er niets gebeurt op een plek die beeldbepalend is voor het dorp. Inzet van de handtekeningenactie is dat Sagro zo snel mogelijk de huidige bebouwing afbreekt en - als er nog geen bouwplan is - een grasveld aanlegt. "Dat zullen we in elk geval niet doen", geeft De Jonge alvast te kennen, "want dat zou wel een erg duur grasveld worden."

Sagro kocht het terrein van voormalig oliehandel Van den Dries uit de failliete boedel van een ontwikkelaar. Sindsdien is er weinig meer gebeurd. Vorig jaar heeft het bedrijf nog wel de oude olietanks uit de grond verwijderd. Dat gebeurde op last van de gemeente Borsele. Momenteel wordt vanwege de komende ingrijpende herinrichting van de Postweg, de oude rijksweg, grond op gemeentelijk grondgebied gesaneerd.

Waarom is er al die jaren niks met het terrein gebeurd? Veel heeft tegengezeten. "We hadden een bouwplan, maar dat is door de gemeentelijke welstandscommissie afgewezen. Die vond de bebouwing te groot voor de schaal van Lewedorp", verklaart De Jonge. Woningcorporatie R&B Wonen heeft vorig jaar een poging gewaagd, maar die liep stuk op de kosten. R&B Wonen wilde ook een groter gebied dan het terrein Van den Dries ontwikkelen. Sagro is weer zelf aan zet. De Jonge: "Wat ons nu voor ogen staat, beperkt zich tot het Van den Dries-terrein." Heel concreet is De Jonge nog niet over het plan. Hij vertelt dat Sagro voor senioren en starters wil bouwen en ruimte wil bieden voor supermarkt Attent.

De Jonge hoopt 'zo snel mogelijk' duidelijkheid te hebben van de gemeente. Komt die er, dan is Sagro van plan gelijktijdig met de herinrichting van de Postweg in 2008 de bebouwing te slopen en het terrein te saneren. Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA) vraagt zich in een reactie af waarom Sagro dit niet nu al doet. "Maar het lijkt de goede kant op te gaan," zegt ze.

Al jaren zit er geen schot in de ontwikkeling van het terrein van voormalig oliehandel Van den Dries. Eigenaar Sagro lijkt er nu eindelijk werk van te maken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.