Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 22 oktober 2007

Entree van recreatiegebied Stelleplas in Heinkenszand verpauperd

De entree van recreatiegebied Stelleplas in Heinkenszand is verpauperd. Het wordt hoog tijd dat de gemeente Borsele investeert in renovatie ervan, vinden de eigenaren van de vakantiewoningen en de ondernemers op het terrein.

StelleplasHo ho, zegt de gemeente, 'voor wat hoort wat'. Eerst moeten jullie beloven iets te doen aan de illegale bouwpraktijken. Dan zeggen wij toe dat we de entree gaan aanpakken.

Er is al dertig jaar geen onderhoud gepleegd aan de parkeerplaats, toegangswegen, groenstroken en dijken aan de voorkant van de Stelleplas, constateert P. Stockx. Hij spreekt namens de belanghebbende partijen op het terrein: de eigenaren van de camping, het zwembad, de brasserie en verenigingen van eigenaren Hof van Zeeland (met 161 woningen) en Geertruidahof (30 woningen).

Stockx: "Na een regenbui staan er grote, diepe waterplassen op het parkeerterrein en de toegangsweg naar de receptie van Hof van Zeeland en brasserie Stelleplas. Bij een feestje moeten de gasten zo ongeveer door de modder. Overal is zwerfvuil, er zijn geen afvalbakken en er is slechte verlichting."

Volgens Stocks hebben de ondernemers van de Stelleplas veel geld geïnvesteerd om het park aan te passen aan de eisen van de moderne vakantieganger. "Ze hebben diep in de buidel getast, maar een vakantie begint met de eerste indruk. Je schaamt je hier de oren van de kop. De ondernemers zijn zelfs bereid de entree dan maar zelf op te knappen, maar dat kan niet. Het terrein is van de gemeente en die wil niet verkopen."

Wethouder M. de Bruijne (VVD, toerisme en recreatie) is van het voorjaar zelf poolshoogte komen nemen op het terrein. Stockx: "En vervolgens krijgen we een brief dat we iets moeten doen aan illegale uitbouw en het ontbreken van gedoogvergunningen. Dat gaat om een paar gevallen, terwijl we met honderden eigenaren zijn. Over onderhoudsplannen horen we niets." De Bruijne heeft een andere lezing: "We hebben toen afgesproken dat zij eerst wat zouden doen aan de handhavingszaak. Het gaat om meer dan een paar uitwassen. Ze hoeven het niet eerst op orde te hebben, als ze maar akkoord gaan om er iets aan te doen."

Ondernemers Stelleplas willen entree desnoods zelf opknappen. De grond is echter eigendom van de gemeente. Borsele eist belofte om illegaliteit aan te pakken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.